grafiikka
 

RYTMI JA LIIKE

Syksyn 2016 "Rytmi & Liike" -kursseille ilmoittautuminen on käynnissä. Tunnit pyörivät viikoittain Helsingissä Kallion musiikkikoulussa. Peruskurssit alkavat viikolla 36 ja jatkokurssit viikolla 34. Tiedustelut ja Ilmoittautumiset täällä

HUOM! Sibelius-Akatemiassa/Taideyliopistossa alkaa uusi Rytmiikan peruskurssi opettajille, muusikoille ja tanssijoille -opintokokonaisuus, jonka voi suorittaa työn ohessa. Opintokokonaisuus pätevöittää rytmiikan opettamiseen ja antaa uusia välineitä rytmiikkaa työssään käyttäville. Kurssi on kaikille avoin. Kouluttajina toimivat Pekka Saarikorpi ja Elina Kivelä-Taskinen. Imoittautumiset täällä

Tsekkaa klippi Pekka Saarikorpi Lento: Mana - elektroakustisesta kehoperkussiosoolosta linkki

HUOM! "Rytmi & Liike" -ryhmien suuri kevätshow su 29.5.2016 klo 14.30 @ Annantalon juhlasali, Helsinki. Vapaa pääsy. Tervetuloa!


Kehollisuus rytmiikan opetuksessa

Rumpali ja lyömäsoittaja Pekka Saarikorven rytmiikkakursseilla lähestytään musiikin kehollista ilmaisua rytmiikan, oman äänen ja liikkeen keinoin.

Kehollisten harjoitusten avulla tutustutaan mm. rytmimusiikkia leimaaviin erilaisiin avainrytmeihin sekä tyypillisiin polyrytmeihin ja -metreihin ja musiikin rytmisiin ja tulkinnallisiin tasoihin. Kurssilla tutustutaan myös perinteiseen kehorytmiikkaan.

Pekka Saarikorven kursseilla harjoitusten lähtökohtana ovat liikkeen ja musiikin välinen vuorovaikutus sekä kehollisen osaamisen yhteys musiikilliseen tietämiseen.

Rytmiikkakurssit sopivat kaikille kehorytmiikasta, kehollisesta ilmaisusta ja rytmimusiikista kiinnostuneille musiikin ja tanssin harrastajille ja opettajille. Pekka Saarikorven harjoitukset antavat uuden näkökulman musiikin kehollisuuteen, musiikin ja liikkeen väliseen vuorovaikutukseen ja ilmaisuun.

Pekka Saarikorpi on Helsingin ammattikorkeakoulu Metropoliasta rytmiikka pääaineenaan valmistunut musiikkipedagogi (Ylempi AMK). Hän on opiskellut rytmiikkaa ja kehorytmiikkaa mm. Max Pollak (USA), Keith Terry (USA), Bryan Dyer (USA), Nicholas Young (USA/Stomp), Fernando Barba (Brasilia/Barbatuques), Charles Raszl (Brasilia/Barbatuques), Ramiro Musotto (Brasilia), Santiago Vazquez (Argentiina), Leela Petronio (Ranska/Stomp, HipTapProject), Sarah Fro (Saksa/Stomp), Raul Cabrera (Kuuba), Pedro Consorte (Brasilia/Stomp), Simone Mongelli (Italia), Thanos Daskalopoulos (Kreikka), Noel Saizonou (Benin), Petros Kourtis (Kreikka), Jep Melendez (Espanja), Martina Jordan (Ruotsi), Peter Stavrum (Tanska/Stomp) ja Lars Storck (Tanska) johdolla.

Pekka on itse opettanut rytmiikkaa lukuisissa musiikin koulutusohjelmissa ympäri Suomea ja on vetänyt opettajan koulutusta mm. Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla, Taideyliopiston opettajien täydennyskoulutusyksikössä sekä Metropolia- ja Karelia- ammattikorkeakouluissa.


"Rytmi & Liike" rytmiikka-workshopit ja -kurssit lukuvuonna 2016-2017:

25.5.2016
Ylioppilasteatteri, Helsinki

5.6.2016
Musiikkikoulu Musiikkimaa, Lahti

2016-2017
Kallion musiikkikoulu, Helsinki (useita perus- ja jatkoryhmiä, uudet peruskurssit alkavat puolivuosittain)

28.10.2016-8.4.2017
Rytmiikan peruskurssi opettajille, Sibelius-Akatemia, Helsinki

2016-2017
Keskuspuiston ammattiopisto (muusikkolinja), Espoo

2016-2017
Karelia Ammattikorkeakoulu (rytmimusiikki), Joensuu

Pekan pitämiä rytmiikkakursseja viime vuosilta:

Taideyliopisto, opettajien täydennyskoulutusyksikkö

Sibelius-Akatemia, kansanmusiikin koulutusohjelma

Metropolia AMK, musiikin koulutusohjelma (AMK ja YAMK)

Metropolia AMK, Pop/jazzmusiikin koulutusohjelma

Karelia AMK, rytmimusiikin koulutusohjelma

Pohjois-Karjalan AMK, rytmimusiikin koulutusohjelma

Joensuun konservatorio, muusikon koulutusohjelma

Pop & Jazz konservatorio, muusikon koulutusohjelma

Arlainstituutti, muusikon koulutusohjelma

Keskuspuiston ammattiopisto, muusikon koulutusohjelma

Keskuspuiston ammattiopisto, tanssin koulutusohjelma

Pop/jazz -opisto Ebeli

Espoon musiikkiopisto

Lauttasaaren musiikkiopisto

Kallion musiikkikoulu

Tuusulanjärven avoin musiikkikoulu

Rauman kansalaisopisto

Töölön musiikkikoulu

Järvenpään kristillinen opisto, musiikkilinja

Georg Otsa konservatorio, Tallinna, Viro

Friskis & Svettis, ohjaajakoulutus

Osaava opettaja, ohjaajakoulutus

Kultanuotti, rytmiikan ideakurssi

Ylioppilasteatteri