grafiikka
  Curriculum Vitae - PDF

Rumpali, lyömäsoittaja ja kehoperkussionisti

Pekka Saarikorvelle (s. 1977) rakkaita musiikin lajeja ovat erityisesti jazzestetiikkaan pohjaava improvisoitu musiikki sekä erilaiset brasilialaiset ja länsiafrikkalaiset rytmit. Pekan tyyli soittaa rumpuja on hyvin legatomainen – rummut soivat ja syttyvät myös kapulan hiljaisista kosketuksista. Toisaalta hän saa rummuista esille myös soittimen perkussiivisen puolen, jolloin rummuissa saa soida kokonainen afrikkalainen tai brasilialainen rumpuryhmä.

Pekka Saarikorpi Lento

Pekka Saarikorpi Lento on kehoperkussionisti Pekka Saarikorven sooloprojekti, joka ammentaa vaikutteensa pohjoismaisesta kansanmusiikista, improvisoidusta musiikista sekä pohjoismaisesta mystiikasta ja ritualistisesta liikekielestä. Saarikorven sooloteoksissa kehoperkussioiden primitiivisyys herättää vahvoja tuntemuksia ja vangitsee riisutulla läsnäolollaan - jokaisella liikkeellä on äänensä, mikä korostaa liikkeen ja siitä syntyvän musiikin merkityksellisyyttä sekä liikkeestä nousevaa tarinankerrontaa. Pekka Saarikorpi Lento on esiintynyt useilla festivaaleilla Keski- ja Etelä-Euroopassa. Debyyttijulkaisussaan Mana/Awakening (video, 2015) Saarikorpi tutkii kehollisuuden, liikekielen ja elektroakustisen musiikin rajapintoja.

Yhtyeet

Pekka Saarikorven ensimmäinen soololevy Saarikorpi Brom: water music julkaistiin marraskuussa 2008. Levyllä on sekä Saarikorven soolokappaleita marimballe, lyömäsoittimille ja rummuille että sovituksia erilaisille soitinkokonaisuuksille, mm. jazzkvintetille.

Pekka on vaikuttanut vuosien varrella lyömäsoittajana ja rumpalina mm. yhtyeissä Korpi Ensemble, Riikka Timonen, Nuria, Kurkirku, Pasi K. & Hurmos ja Veljeni Valas. Pekka on soittanut myös vierailevana artistina useilla äänitteillä ja toimii lyömäsoittaja-kapellimestarina aasialaiseen näyttämötaiteeseen erikoistuneessa Wusheng Companyssa.

Oppipoika ja mestari

Pekan rumpujensoiton opettajina ovat toimineet mm. Mika Kallio, Marko Timonen, Kepa Kettunen, Sakari Löytty, Fernando Paiva (Bra) ja John Riley (USA). Lyömäsoittimia ja rytmiikkaa Pekka on opiskellut mm. Ramiro Musotto (Brasilia), Max Pollak (USA), Keith Terry (USA), Nicholas Young (USA/STOMP), Leela Petronio (Ranska/STOMP,HipTapProject), Raul Cabrera (Kuuba), Jep Melendez (Espanja), Petros Kourtis (Kreikka) Peter Stavrum (Tanska/STOMP) ja Lars Storck (Tanska) johdolla.

Pekka on itse toiminut opettajana ja luennoitsijana mm. Helsingissä Metropolian Pop/jazzmusiikin- sekä Musiikin koulutusohjelmissa (AMK ja YAMK), Pop & Jazz Konservatoriossa Helsingissä sekä Joensuun konservatoriossa. Tällä hetkellä hän opettaa rumpujensoittoa ja rytmiikkaa Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla, Helsingin Taideyliopiston opettajien täydennyskoulutusyksikössä, Karelia ammattikorkeakoulussa Joensuussa ja Keskuspuiston muusikonkoulutusohjelmassa Espoossa.

Meri ja perhe

Pekka on vapaa-aikanaan intohimoinen purjehtija. Pekka, hänen vaimonsa Kaisa sekä tyttärensä Iida ja Elli purjehtivat kesäisin Saaristo- ja Ahvenanmerelle vanhalla puisella purjeveneellä (pohjoismainen kansanvene F-195, Veljeni Valas).

”Rumpuja tulee soittaa niin kuin puulaiva merta – aaltoja ja kuohuja, tyveniä, tuoksuja – kaukana kajastus.” -PS-